Защо трябва да ядем плодове?

Пресните плодове са естествен източник на витамини, минерали и антиоксиданти, които са чудесни за вашето здраве. Те почистват вашата система и ви дават енергия. Те също имат силата да предотвратяват болести. Добавянето на плодове към вашата диета е лесно и ще бъде от полза за цялостното ви здраве. Може да бъде толкова просто, колкото да изядете ябълка за обяд или да нарежете банан върху сутрешната си зърнена закуска. Важно е да включите плодовете в ежедневната си диета, за да извлечете максимума от тях.

Плодовете са чудесен източник на калий, който е от съществено значение за здрави мускули и правилна сърдечна функция. Боровинките са отличен източник на антиоксиданти, а техните антоцианини могат да помогнат за предотвратяване на диабет тип 2. Драконовия плод има високи нива на фибри и желязо, а неговите каротеноиди могат да предотвратят рак. Много плодове имат ползи за здравето, но може да се чудите колко плодове са полезни за вас. Като цяло здравословната диета трябва да включва две чаши асорти от плодове всеки ден.

Ползите от яденето на плодове са различни за всеки. Например, бананът може да подпомогне храносмилането, докато папаята има папаин, който забавя растежа на раковите клетки. Ананасът има бромелаин, който също може да подпомогне храносмилането и да намали възпалението. Различни други плодове също са отлични за вашето здраве.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *