Как да практикувате йога у дома?

Ако искате да практикувате йога у дома, но нямате студио или стая за йога, има начини да започнете. За начинаещи можете да използвате предварително записано видео от час по йога и да повтаряте упражненията толкова често, колкото желаете. Тези видеоклипове са полезни за изучаване на пози, защото можете да правите пауза и да превъртате назад, когато е необходимо. Можете също да намерите уроци по възстановителна йога при поискване или на живо онлайн.

Ако искате да научите повече за йога, можете да вземете час по йога. Например YouTube каналът Yoga With Adriene има над 7 милиона абонати и стотици безплатни видеоклипове за йога, които можете да гледате. Това може да ви улесни да практикувате у дома, тъй като можете да получите всички необходими инструкции, без да плащате за студио.

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите тихо място с много естествена светлина. Можете също така да изключите всякакви разсейващи звуци. Например поп музиката може да бъде твърде енергична. Вместо това използвайте земни тонове. Също така трябва да избягвате бъркотията в стаята. Разхвърляното пространство не кара практиката да се чувства успокояващо, така че избягването му ще ви донесе най-голяма полза.

След като имате място за практикуване, можете да изберете йога пози, които ще отговарят на вашите нужди. За начинаещи можете да започнете с лесни йога пози като Easy pose. Тази поза ще ви помогне да разтегнете подколенните сухожилия и да отворите бедрата си. Освен това ще помогне за облекчаване на натиска върху долната част на гърба.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *