Загуба на либидо – какво да правим?

Загубата на либидо може да е резултат от редица фактори. Те включват лични, психологически и физиологични фактори. Тези фактори могат да повлияят на начина, по който човек се чувства към себе си и към другите. Лошият сън, липсата на физическа активност и стресът могат да повлияят на сексуалното желание на човек. Овладяването на стреса и подобряването на общото ви благосъстояние могат да ви помогнат да постигнете повишено сексуално желание.

Ако страдате от постоянна липса на либидо, трябва да посетите лекар, за да се установи причината. Вашият доставчик на здравни услуги може да ви предпише лекарства или да ви предложи промени в начина на живот. Вашият лекар може също така да ви помогне да установите дали има друг медицински проблем, който допринася за намаленото ви сексуално желание. Един от продуктите който сме виждали в интернет и най-често помагащ за този проблем е Eremax.

Освен това консултирането може да реши проблемите във взаимоотношенията и психологическите проблеми, които може да влияят на либидото ви.

Ниското либидо е често срещан проблем. Въпреки че само по себе си не е опасно, то може да доведе до повишено напрежение във връзката. Загубата на либидо често е признак на основни здравословни състояния, включително недостатъчно активна щитовидна жлеза. Макар че ниското либидо може да се появи във всяка възраст, загубата на интерес към секса за дълги периоди от време е признак за скрит здравословен проблем.

Причините за ниско либидо са разнообразни, но някои от тях са често срещани. Липсата на либидо може да е резултат от заболяване, което засяга влагалището, например ендометриоза. Други причини включват повтарящи се инфекции с дрожди или бактериална вагиноза.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *