Как да преодолеем инсомнията

Инсомния е проблем който нарушава съня ви. Липсата на сън може да ви накара да се чувствате мрачни и уморени на следващия ден. Вашите ежедневни дейности също могат да бъдат нарушени. Добър начин за преодоляване на безсънието е да се уверите, че получавате седем часа сън всяка нощ. Подходящата среда за сън също е от решаващо значение. Спалнята трябва да е тъмна и тиха и трябва да избягвате кофеина и алкохола преди лягане.

При хронично безсъние лекарствата могат да бъдат ефективно лечение. Някои от одобрените от FDA лекарства за безсъние включват бензодиазепини, небензодиазепини, селективни хистаминови антагонисти, агонисти на мелатониновия рецептор и габапентин. Когато избирате лекарство за безсъние, трябва да вземете предвид симптомите, които изпитвате, и евентуалните странични ефекти. Също така, помислете за потенциала на лекарството за формиране на навик.

Преди да започнете лечение на безсъние, вашият доставчик на здравни услуги ще ви попита за вашите навици на сън и каквито и да е лекарства, които приемате. Те могат също така да направят физически преглед, за да изключат други причини. Първата стъпка в лечението на безсънието е да се образовате как да спите здравословно и как да избягвате факторите на нездравословния начин на живот, които могат да допринесат за това. Опитайте се да ставате по едно и също време всеки ден и се опитайте да спазвате редовен график.

Безсънието е често срещан симптом на много състояния. Хората с високо кръвно налягане, депресия и тревожни разстройства често се борят да заспят. Някои хора с биполярно разстройство също изпитват затруднения със съня. Някои лекарства, включително средства за сън без рецепта, също могат да причинят безсъние.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *