Лечение на простатата с билкови продукти

Чести позиви за уриниране? Това съвсем не е задължително! Мъжете, които имат нужда често да ходят до тоалетна, живеят в постоянен стрес. Ежедневието  им се ръководи от внезапните позиви за уриниране през деня. Но най-трудно се понасят нощните събуждания и нарушения сън. С времето този остър проблем значително влошава живота им. На какво се дължат честите позиви за уриниране и как ефективно да се справите с проблема без да натоварвате организма си. Всеки трети мъж над 50 години е засегнат Не е за вярване, но ако страдате от чести, внезапни позиви за уриниране, всъщност сте попаднали в много добра компания: около вас всеки трети мъж над 50 години страда от този проблем. От срам или незнание за причините и лечението на този проблем, много мъже се опитват да неглижират оплакванията.

Оказва се, че още при първи симптоми може лесно и много ефективно да се справите с оплакванията. Трябва да предприемете нещо ако… Колко посещения до тоалетната са ‘’нормални’’ и кога вече става твърде често? Тук няма твърди правила, но има ранни данни, които трябва да се забележат и лекуват:

  • През деня значително по-често от преди имате нужда да посетите тоалетната и обръщате извънредно много внимание на това.
  • Нощем се будите от позив за уриниране.
  • Когато сте на път се тревожите ако наоколо няма тоалетна.
  • Заради честите позиви се отказвате от хубави моменти в живота.
  • За изпразване на мехура се нуждаете от все повече време.
  • Усещате, че все по-често остават капки урина след уриниране и имате чувство, че мехурът не се е изпразнил напълно.
Каква всъщност е причината за честите позиви за уриниране?

Причина за честите позиви за уриниране най-често е простатата, а не пикочния мехур, както всъщност мислят повечето. Простатата се намира под пикочния мехур и обгръща като пръстен уретрата. В хода на естествения процес на стареене простатата се увеличава. Този процес започва още след тридесетата година от живота на мъжа. Нормално с размер на кестен, простатата нараства до размер на портокал. В резултат на този нормален възрастово-обусловен процес на нарастване на простатата (доброкачествена хиперплазия на простатата, ДХП), уретрата се стеснява и урината трябва да се изхвърля срещу повишено съпротивление. Продължителното свръхнатоварване раздразва пикочния мехур. В резултат на това се появяват внезапните и чести позиви за уриниране. Явяват се проблеми с изпразването на мехура: трудно начало на уринирането, вяла струя, остатъчни капки урина след уриниране, както и чувство, че мехурът не е изпразнен напълно. Това са типичните симптоми на възрастово-обусловеното нарастване на простатата. 

Ранно овладяване на проблема – повече радост от живота

Potencialex – Препоръчва се за нормализиране и подобряване на функционалното състояние на простатата, понижаване на риска от заболявания на пикочо-половата система, за укрепване на защитните сили на организма и поддържане на репродуктивната функция. Комплексът „Potencialex” е създаден на основата на коприва и плодовете от палма-джудже (Serenoa repens). Тези две растения се използват за нормализиране функцията на простатата.

В състава също така влиза масло от тиквено семе, което има противовъзпалителен ефект, спомага за предотвратяване на заболявания на пикочния мехур и простатата. Маслото от тиквено семе се използва за намаляване вероятността за образуване на камъни в бъбреците. Плодовете от палма джудже съдържат витамини и минерални вещества, които не само оказват общоукрепващо въздействие върху мъжкия организъм, но и помагат за нормализиране дейността на простатата, като я предпазват от патологични изменения.

Активните вещества в плодовете спомагат за повишаване на либидото, като осигуряват приток на кръв към органите на малкия таз. В състава на комплекса влизат също бета-каротен, витамин Е и цинк. 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *